Målfest när VIK Hockey krossade Hudiksvalls HC på bortaplan

VIK Hockey hade inga problem borta mot Hudiksvalls HC i J18 Regional väst herr, och vann med utklassningssiffrorna 17-1 (5-0, 8-1, 4-0).

I matchen var det VIK Hockey som spelade bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom mål av Peter Ingemarsson, Vilmer Beijbom, Måns Johannesson, Svante Uusitalo och Jacob Hagsköld. VIK Hockey var långt ifrån nöjt där. VIK Hockey tog kommandot i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.11 genom Arvid Söderkvist, och gick upp till 0-11 innan Hudiksvalls HC svarade.

Segern skrevs till slut till 1-13 för VIK Hockey. VIK Hockey fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 17-1. Målen i sista perioden gjordes av Oskar Aronsson, som gjorde två mål, Philip Wiklund och Eric Pettersson.

VIK Hockeys Olle Carlsson hade fem assists, Alvin Wengrud gjorde ett mål och spelade fram till fyra mål, Philip Wiklund stod för fyra poäng, varav två mål, Sam Thörnqvist hade fyra assists, Eric Pettersson gjorde tre mål och ett assist, Svante Uusitalo gjorde två mål och ett assist, Arvid Söderkvist gjorde ett mål och spelade fram till två mål, Filip Wahlström Gilljam hade tre assists, Peter Ingemarsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Filip Ladréhn hade tre assists.

Hudiksvalls HC har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter fyra spelade matcher. VIK Hockey har nio poäng.

I nästa match, söndag 29 september, har Hudiksvalls HC Valbo J18 hemma i Holmen Center 13.20, medan VIK Hockey spelar hemma mot Mora 13.00.