Målfest när Skellefteå krossade Sunderby på hemmaplan

Skellefteå hade inga problem hemma mot Sunderby i J18 Regional norr herr, och vann med utklassningssiffrorna 10-2 (6-0, 3-1, 1-1).

Sunderbys huvudtränare Patrik Knochenhauer:

– Vi satt kvar i bussen i den första perioden och hängde inte med i AIK’s tempo, men vi växte in i matchen. Tyvärr missade vi två straffar, vilket hade kunnat göra att vi spelade oavgjort i de två sista perioderna. Vi har mycket att lära, men vi jobbar vidare.

Segern var Skellefteås nionde på de senaste tio matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

I matchen var det Skellefteå som spelade bäst och ryckte åt sig ledningen med 6-0 genom två mål av Hjalmar Morén Holmström, ett mål av Isak Bjuhr, ett mål av Otto Johansson, ett mål av Malte Olofsson och ett mål av Douglas Johnsson. Skellefteå var långt ifrån nöjt där. Även i andra perioden var det hemmalaget som var starkast. Laget vann perioden med 3-1 och ställningen efter två perioder var 9-1.

Tredje perioden slutade 1-1 och Skellefteå vann matchen med 10-2.

Manne Nyström gjorde ett mål för Skellefteå och två målgivande passningar.

Resultatet innebär att Skellefteå ligger kvar på andra plats och Sunderby på nionde plats i tabellen. Så sent som den 11 oktober låg Skellefteå på sjätte plats i tabellen.

I nästa omgång har Skellefteå Clemensnäs hemma i Skellefteå Kraft Arena, fredag 25 oktober 19.00. Sunderby spelar hemma mot Björklöven lördag 26 oktober 11.30.