Målfest när Mariestad krossade Boro/Vetlanda J18 på hemmaplan

Mariestad hade inga problem hemma mot Boro/Vetlanda J18 i J18 Div 1 syd B herr, och vann med utklassningssiffrorna 7-1 (2-0, 2-1, 3-0).

– Skönt att studsa tillbaka efter insatsen senast, vi för matchen från start till slut, det är lätt att tappa koncentration och skärpa när vi är så pass spelförande som vi är i sådana här typer av matcher. Tycker att vi hanterar det helt okej och försöker jobba på delarna som vi vill se i vårt egna spel, tyckte Mariestads tränare Marcus Berggren, efter matchen.

Det blev ett riktigt målfyrverkeri för Mariestads Ville Gustafsson, som stod för hela fyra mål i matchen.

I början av matchen var Mariestad starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av Ville Gustafsson. Mariestad ökade ledningen till 3-0 genom Helmer Wallqvist efter 4.11 i andra perioden.

Boro/Vetlanda J18 reducerade dock till 3-1 genom Hugo Sollin efter 6.41 av perioden.

Efter 16.40 ökade Mariestad på till 4-1, återigen genom Helmer Wallqvist. Mariestad fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 7-1. Målen i sista perioden gjordes av Ville Gustafsson, som gjorde två mål, och Melwin Nordberg.

Mariestads Ville Gustafsson stod för fyra mål och ett assist, Helmer Wallqvist gjorde två mål och spelade dessutom fram till två mål och Helmer Dalin hade tre assists.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 20 oktober. Då möter Mariestad Västervik i Mariehus Arena 14.00. Boro/Vetlanda J18 tar sig an Nässjö hemma 18.00.