Linköping upp i topp efter trepoängare mot Växjö

Tack vare 4-3 (1-0, 1-1, 2-2) hemma mot Växjö är Linköping ny serieledare i J20 Nationell södra herr. Laget ligger på samma poäng som tvåan Rögle men toppar tabellen. Rögle har dessutom en match mer spelad. Efter söndagens match i Stångebro Ishall ligger Växjö på femte plats.

– En bra hockeymatch från vår sida, men lite slarvigt att släppa upp Växjö till 3-3. Men det är än skönare att få avgöra med mindre än två minuter kvar. En bra helg, nu tar vi sikte på samma motstånd nästa helg, kommenterade Linköpings tränare Jimmy Anderström.

Eddie Genborg slog till 18.20 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Segern var Linköpings sjätte på de senaste sju matcherna.

Linköping tog ledningen efter 5.00, genom Oscar Karlsson assisterad av Emil Torvfelt och Felix Öhrqvist. Linköping utökade ledningen, återigen genom Oscar Karlsson efter 4.18 i andra perioden.

Växjö reducerade dock till 2-1 genom Ville Svensson efter 9.36 av perioden. Linköping inledde tredje perioden med att göra 3-1 genom Felix Granath, innan Växjö svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Rasmus Nilsson för framspelad av Emon Kulmala och Leo Lundblad efter 10.14.

I slutminuterna var det dock Linköping som nådde längst. Eddie Genborg gjorde matchavgörande 4-3 efter 18.20, på pass av Felix Öhrqvist och Oskar Lisler.

Det här var Linköpings tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Växjös sjunde uddamålsförlust.

Noteras kan att Linköping sedan den 3 oktober har avancerat fem placeringar i tabellen.

I nästa match möts lagen igen i Växjö Ishall, fredag 25 oktober 19.00.