Lejon slog Vännäs efter Tim Furtenbacks dubbel

Det blev Lejon som gick segrande ur mötet med Vännäs i J20 Region norr A herr på bortaplan, med 3-2 (1-0, 1-1, 1-1).

– 55-15 i skott, då ska man vinna! Men vi var lite för orutinerade framför mål, dessutom var vi där för sällan på returerna, lite typiskt ett ungt lag, kommenterade Vännäs huvudtränare Peter Wallmark.

Lejon tog ledningen efter 15 minuters spel, genom Tim Furtenback assisterad av Filip Danielsson. Efter 6.28 i andra perioden nätade Liam Stiernström, framspelad av Edward Erngren och Wilmer Lundquist och kvitterade för Vännäs.

Lejons Samuel Manberg gjorde 1-2 efter 18.51 på pass av Klas Lundström och Buster Forsgren. Målet var Samuel Manbergs femte i J20 Region norr A herr.

Lejon utökade ledningen, återigen genom Tim Furtenback efter 7.03 i tredje perioden.

Edward Erngren reducerade förvisso, men närmare än 2-3 kom inte Vännäs.

Det här var Vännäs tredje uddamålsförlust den här säsongen.

Resultatet innebär att Vännäs ligger kvar på fjärde plats och Lejon på sjunde plats i tabellen.

Lördag 26 oktober 15.00 spelar Vännäs borta mot Sunderby. Lejon möter Boden borta i Hive Arena måndag 28 oktober 19.30.