Efterlängtad trepoängare för Västerås

Bortalaget Västerås vann matchen mot Almtuna i Hockeyallsvenskan. Resultatet i onsdagens match i Gränby ishall blev 3-2 (0-0, 1-0, 2-2).

Västerås fick jubla för seger. Foto: Aron Broman/Bildbyrån

Första perioden blev mållös. Det var först 19.30 in i andra perioden som Västerås tog ledningen genom Carl Jakobsson på pass av Eric Engstrand och Jimmie Jansson Lorek.

Västerås startade också tredje perioden starkast. Laget gick upp till en 0-2-ledning. Men Almtuna svarade och gjorde 1-2.

Därefter var det dock Västerås som avgjorde. Laget gjorde 1-3 med sex minuter kvar att spela genom Anton Gradin på pass av Oskar Kvist och Noel Fransén. Almtuna hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 2-3.

Det här var Västerås andra uddamålsseger.

Almtuna ligger på 13:e plats i tabellen efter matchen, medan Västerås är på nionde plats.

Lördag 12 oktober 18.00 spelar Almtuna borta mot AIK. Västerås möter Mora hemma i ABB Arena Nord fredag 11 oktober 19.00.