Johan Fahlgren gjorde två mål för Clemensnäs i segern mot Kalix

Clemensnäs vann mötet med Kalix borta med 4-2 (1-0, 1-1, 2-1) på söndagen i Hockeyettan norra.

Clemensnäs huvudtränare Kim Lundgren tyckte till om matchen:

– Jag tycker inte att vi gör någon jättebra insats med stabilt försvar. Lucas var bra i målet och vi tog vara på våra chanser. Extra plus till Ludvig Warg och Johan Fahlgren som var riktigt bra.

Segern var Clemensnäs fjärde på de senaste fem matcherna.

Clemensnäs tog ledningen efter 14 minuters spel, genom Lucas Johansson framspelad av Ludvig Warg och Alexander Bodén. Clemensnäs gjorde 0-2 genom Johan Fahlgren efter 1.21 i andra perioden.

Kalix reducerade dock till 1-2 genom Oliwer Stensson tidigt i perioden av perioden. Clemensnäs gjorde dock två snabba mål i tredje perioden och gick från 1-2 till 1-4, målen av Johan Fahlgren och Ludvig Warg. Det rycket avgjorde matchen.

Kalix reducerade dock till 2-4 genom Linus Håkansson när bara fyra minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Kalix stannar därmed på sjunde plats, och Clemensnäs på fjärde plats, i tabellen.

I nästa match möter Kalix Piteå borta och Clemensnäs möter Bodens HF borta. Båda matcherna spelas onsdag 16 oktober 19.00.