HV 71 för starka – Tingsryd föll i förlängningen

Tingsryd spelade jämnt HV 71 på bortaplan i J18 Regional syd herr men föll efter förlängning. Matchen var lika, 3-3, efter tre perioder, men i förlängningen avgjorde HV 71. Slutresultatet blev 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0).

Segermålet för HV 71 stod Alfred Nordén för 1.09 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. HV 71 inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Emil Strålberg efter 3.12, men Tingsryd kvitterade genom Noah Bayati efter 16.46. Efter 14.52 i andra perioden gjorde Tingsryd 1-2 genom Victor Grundström.

HV 71 kvitterade till 2-2 genom Fabian Merkle Rohdin efter 19.59 av perioden. HV 71 tog ledningen på nytt genom Oscar Söderström efter 15.45 i tredje perioden.

Tingsryd kvitterade till 3-3 genom Alfred Carlsson med 30 sekunder kvar i perioden av matchen. I förlängningen tog det 1.09 innan HV 71 avgjorde till 4-3. Matchvinnare för hemmalaget blev Alfred Nordén, framspelad av Alexander Thunblom.

Fabian Merkle Rohdin gjorde ett mål för HV 71 och två målgivande passningar och Martinus Schioldan hade tre assists.

För HV 71 gör resultatet att laget nu ligger på sjätte plats i tabellen, medan Tingsryd är på tredje plats.

Nästa motstånd för Tingsryd är Frölunda. Lagen möts torsdag 3 oktober 19.15 i Dackehallen.