Hudiksvalls HC för starka – Borlänge föll i förlängningen

Borlänge lyckades inte ta hem segern borta mot Hudiksvalls HC i J18 Regional väst herr, utan föll efter förlängning. Matchen var lika, 3-3, efter tre perioder, men i förlängningen avgjorde Hudiksvalls HC. Slutresultatet blev 4-3 (0-2, 3-0, 0-1, 1-0).

Borlänges huvudtränare Kevin Doherty kommenterade matchen:

– För många utvisningar som släppte in Hudiksvall i matchen i andra perioden. För att vinna matcher måste vi hålla oss ifrån utvisningsbåset.

Viktor List Halvarsson blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 3.03 in i förlängningen.

I början av matchen var Borlänge starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål i slutet av perioden av Albin Daniels och Noel Snis. Hudiksvalls HC vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 0-2 till 3-2 i andra perioden. 17.01 in i tredje perioden slog Christoffer Siemerling till på pass av Albin Daniels och Nohel Norberg och kvitterade för Borlänge. I förlängningen tog det 3.03 innan Hudiksvalls HC avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Viktor List Halvarsson, framspelad av Melker Dansk Hesselius.

Hudiksvalls HC:s Viktor List Halvarsson gjorde tre mål.

För hemmalaget betyder resultatet elfte plats i tabellen. Borlänge är sist, på tolfte plats.

Nästa motstånd för Borlänge är Grums. Lagen möts torsdag 17 oktober 19.00 i Billerudhallen.