Hudiksvall segrade mot Piteå

Hudiksvall vann med 3-2 (0-0, 1-1, 1-1, 1-0) efter förlängning på bortaplan mot Piteå i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Marcus Limpar Lantz slog till 3.16 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

Den första perioden slutade mållös. Efter 9.39 i andra perioden gjorde Piteå 1-0 genom Arvid Sundin.

Hudiksvall kvitterade till 1-1 genom Christoffer Jansson med 1.5 kvar att spela av perioden. Hudiksvall tog ledningen med 1-2 genom Samuel Eriksson efter 3.40 i tredje perioden.

Med 4.9 kvar att spela av matchen kunde Petter Mäkitalo gjorde 2-2 för Piteå. I förlängningen tog det 3.16 innan Hudiksvall avgjorde till 2-3. Stor matchhjälte blev Marcus Limpar Lantz, framspelad av William Eckmyhl och Adam Byström Johansson.

Hudiksvalls William Eckmyhl hade tre assists.

Hudiksvall tog hem lagens senaste möte med 1-0 i LF Arena.

I nästa match möter Piteå Vimmerby borta och Hudiksvall möter Brödernas/Väsby hemma. Båda matcherna spelas torsdag 11 april 19.00.