HOCKEY-VM: Seger för Schweiz mot Norge

Schweiz vann mot Norge i första matchen i grupp A i Hockey-VM. Segersiffrorna skrevs till 5-2 (1-1, 3-0, 1-1).

Första perioden var jämn. Schweiz inledde bäst och tog ledningen genom Sven Andrighetto efter 11.10, men Norge kvitterade genom Markus Vikingstad bara tre minuter senare. I andra perioden var det Schweiz som var starkast och gick från 1-1 till 4-1 genom mål av Romain Loeffel, Sven Senteler och Tristan Scherwey. Schweiz ökade ledningen till 5-1 genom Nino Niederreiter efter 11.56 i tredje perioden.

Michael Brandsegg-Nygård reducerade förvisso, men närmare än 5-2 kom inte Norge. Schweiz tog därmed en säker seger.

Schweiz tog hem lagens senaste möte med 3-0 i Arena Riga.

Schweiz tar sig an Österrike i nästa match borta söndag 12 maj 20.20. Norge möter Tjeckien hemma lördag 11 maj 20.20.

Här hittar du hela spelschemat för hockey-VM 2024.

Här hittar du all information du behöver om hockey-VM 2024.