HOCKEY-VM: Polen förlorade mot Sverige i grupp B

Polen räckte inte till, utan förlorade med 1-5 (0-2, 0-1, 1-2) mot Sverige i grupp B i Hockey-VM.

Sverige startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål tidigt i perioden av Marcus Johansson och Lucas Raymond. Efter 12.31 i andra perioden slog Erik Karlsson till, på pass av Andre Burakovsky och Marcus Johansson och gjorde 3-0. 2.18 in i tredje perioden nätade Polens Alan Lyszczarczyk och reducerade för Polen. Mer än så blev det dock inte för Polen.

14.21 in i perioden slog Andre Burakovsky till framspelad av Rasmus Dahlin och Victor Olofsson och ökade ledningen för Sverige.

Efter 15.18 slog Erik Karlsson till på nytt på pass av Victor Hedman och Filip Gustavsson och ökade ledningen för Sverige. 5-1-målet blev matchens sista.

Erik Karlsson gjorde två mål för Sverige och spelade dessutom fram till ett mål.

Sverige har nu sex poäng och Polen har en poäng när båda lagen har spelat två matcher.

Tisdag 14 maj 20.20 spelar Polen hemma mot Frankrike.

Här hittar du alla nyheter om hockey-VM 2024.