Hartmann och Walli Walterholm avgjorde borta mot Leksand

Det blev en uddamålsseger för Timrå i matchen mot Leksand i SHL på tisdagen. Laget vann med 2-1 (1-1, 1-0, 0-0) borta i Tegera Arena.

Första perioden var jämn. Leksand inledde bäst och tog ledningen genom Marcus Karlberg efter 10.34, men Timrå kvitterade genom Erik Walli Walterholm i slutet av perioden. Timrå gjorde också 1-2 efter 17.00 i andra perioden när Sebastian Hartmann slog till på pass av Jonathan Dahlén. Hartmann fullbordade därmed lagets vändning. Tredje perioden blev mållös, och Timrå höll i sin 2-1-ledning och vann.

Leksand har en vinst och fyra förluster och 11–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Timrå har tre vinster och två förluster och 11–10 i målskillnad. Det här var Leksands andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Timrås andra uddamålsseger.

Leksand ligger på 13:e plats i tabellen efter matchen, medan Timrå ligger på fjärde plats.

I nästa match, torsdag 3 oktober 19.00, har Leksand Skellefteå borta i Skellefteå Kraft Arena, medan Timrå spelar hemma mot Växjö.