Halmstad HF utan poäng efter förlust mot Helsingborg

Efter två perioder var matchen i J20 Region syd herr mellan hemmalaget Helsingborg och gästande Halmstad HF helt jämn. I tredje var det dock Helsingborg som var det starkare laget och vann matchen med 3-2 (1-0, 1-2, 1-0).

Tymon Pyrih blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 4.36 in i sista perioden.

Första perioden var jämn. Helsingborg inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Erik Sjöström efter 1.25, men Halmstad HF kvitterade genom Wiggo Karlsson i slutet av perioden. Halmstad HF gjorde 1-2 genom Lukas Bergfoth Fransson efter 4.47 i andra perioden.

Helsingborg kvitterade till 2-2 genom Vincent Klinteberg efter 14.53 av perioden. 4.36 in i tredje perioden slog Tymon Pyrih till på pass av Erik Sjöström och Erik Allard och avgjorde matchen för Helsingborg.

Förlusten var Halmstad HF:s tredje uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet tredje plats i tabellen. Halmstad HF är på nionde plats.

Nästa motstånd för Halmstad HF är Tranås. Lagen möts lördag 12 oktober 14.00 i Halmstad Arena.