Halmstad HF starkast – avgjorde i förlängningen mot Karlskrona

Halmstad HF:s väg till seger mot Karlskrona borta i J20 Region syd herr blev allt annat än enkel. Först i förlängningen kunde Halmstad HF avgöra till 4-3 (3-1, 0-2, 0-0, 1-0) och ta bonuspoängen. Stor matchhjälte i förlängningen blev Sixten Karlsson som gjorde det avgörande målet.

Det var andra raka segern för Halmstad HF, efter 5-2 mot Olofström i premiären.

Halmstad HF stod för tre raka mål i första perioden när laget ryckte åt sig ledningen med 0-3, på bara 8.46 i mitten av perioden.

Karlskrona reducerade dock till 1-3 genom Sixten Sjöstrand med 1.43 kvar att spela av perioden. Efter 17.04 reducerade Karlskrona på nytt genom Viktor Blomqvist på pass av Malte Von Dahn och Benjamin Adolvsson.

Efter 19.46 i andra perioden slog Viktor Blomqvist till återigen, framspelad av Melcer Swensson och Robin Israelsson och kvitterade för Karlskrona.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 1.10 innan Halmstad HF avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Sixten Karlsson.

Lördag 28 september möter Karlskrona Hanhals borta 16.40 och Halmstad HF möter Borås hemma 15.00.