Frölunda vann efter förlängning mot VIK Hockey J20

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Frölunda avgöra den jämna matchen hemma mot VIK Hockey J20 i J20 Nationell södra herr. Slutresultatet blev 5-4 (1-3, 2-0, 1-1, 1-0). Victor Schmidt Nielsen blev matchhjälte för Frölunda med sitt mål blott 33 sekunder in i förlängningen.

Segern var Frölundas femte på de senaste sex matcherna.

Gästande VIK Hockey J20 började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 2.24 slog Viktor Pennerborn till på pass av Wille Ekman-Cederborg.

Frölunda kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 4.35 gjorde Karl Sterner mål framspelad av Victor Schmidt Nielsen.

VIK Hockey J20 tog ledningen på nytt efter 8.31, genom Oliver Marcelius.

Laget gjorde 1-3 efter 18.01, när Noah Wolf slog till på pass av Victor Pantzare.

Efter 7.29 i andra perioden nätade Ivar Stenberg, och reducerade åt Frölunda.

Melker Hof gjorde dessutom 3-3 efter 12.23 framspelad av Måns Toresson.

Frölunda gjorde 4-3, på nytt genom Ivar Stenberg med 3.54 kvar i perioden i tredje perioden.

VIK Hockey J20 kvitterade till 4-4 genom Elis Rix med 1.13 kvar att spela av matchen.

Frölunda kunde dock avgöra till 5-4 med 27 sekunder kvar av matchen genom Victor Schmidt Nielsen.

Frölundas Melker Hof stod för ett mål och två assists.

Det här var Frölundas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också VIK Hockey J20:s tredje uddamålsförlust.

För hemmalaget betyder resultatet femte plats i tabellen. VIK Hockey J20 är på sjunde plats.

På söndag 29 september 12.00 spelar Frölunda hemma mot SSK J20, och VIK Hockey J20 borta mot Rögle.