Frölunda HC avgjorde tät match mot Linköping i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Frölunda HC och gästande Linköping var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Frölunda HC och vann matchen i SDHL med 4-2 (0-0, 2-2, 2-0).

Det här innebär att Frölunda HC nu har fyra segrar i följd i SDHL.

Linköping tog ledningen efter 20 minuters spel, genom Haruka Toko framspelad av Sara Hjalmarsson och Lindsay Agnew. Efter 2.01 i andra perioden slog Elisa Holopainen till, framspelad av Michelle Karvinen och Hanna Olsson och kvitterade för Frölunda HC.

Michelle Karvinen gjorde dessutom 2-1 efter 5.21 på straff.

Linköpings Marthe Pabsdorff Brunvold gjorde 2-2 efter 16.35 framspelad av Sara Hjalmarsson.

I tredje perioden gjorde Frölunda HC 3-2 efter 12.20 genom Hanna Olsson framspelad av Nathalie Lidman. Och med bara 2.19 kvar satte Elisa Holopainen avgörande 4-2 på pass av Michelle Karvinen.

Frölunda HC:s Michelle Karvinen stod för ett mål och två assists.

Frölunda HC har fyra segrar och en förlust och 17–8 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Linköping har tre vinster och två förluster och 9–10 i målskillnad.

Frölunda HC har nu tolv poäng och Linköping har åtta poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

Fredag 27 september 19.00 spelar Frölunda HC hemma mot Djurgården. Linköping möter Frölunda HC hemma i Saab Arena onsdag 2 oktober 18.00.