Formstarka Mariestad vann mot Borlänge - hockeysverige.se

Formstarka Mariestad vann mot Borlänge

Mariestad är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Borlänge hemma i Mariehus Arena på onsdagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) innebär att Mariestad nu har fyra segrar i följd i HockeyEttan västra.

– En stabil seger som aldrig kändes riktigt hotad. Men hade önskat att spelet i framförallt 1:a och 2:a hade stämt bättre, kommenterade Mariestads tränare Ronny Helander efter matchen.

Mariestad tog ledningen efter 13.48, genom Wiggo Weinö assisterad av Tobias Aronsson och Emil Smedberg. Målet var Wiggo Weinös femte i HockeyEttan västra.

Efter 2.41 i andra perioden nätade Sigge Grunditz, på pass av Casper Östberg och kvitterade för Borlänge.

Mariestads Tobias Aronsson gjorde 2-1 efter 4.13 framspelad av Emil Smedberg och André Astley Rydberg.

6.43 in i tredje perioden slog Max Wennlund till framspelad av Alex Fält och Kevin Engvall och ökade ledningen för Mariestad. Det fastställde slutresultatet till 3-1.

För tabellens utseende betyder det här att Mariestad ligger på andra plats medan Borlänge har niondeplatsen.

Nästa motstånd för Mariestad är Mjölby. Lagen möts fredag 11 oktober 19.00 i ProTrain Arena. Borlänge tar sig an Falu IF hemma onsdag 16 oktober 19.00.