Formstarka Färjestad vann mot Luleå

Färjestad fortsätter starkt i SHL. När laget mötte Luleå borta i Coop Norrbotten Arena på lördagen kom ännu en seger. Laget vann med 6-4 (1-1, 2-1, 3-2). I och med detta har Färjestad fyra segrar i rad.

Första perioden var jämn. Luleå inledde bäst och tog ledningen genom Marcus Hardegård efter 7.04, men Färjestad kvitterade genom David Tomasek efter 12.49. Färjestad startade också andra perioden starkast. Laget gick från 1-1 till 1-3 genom mål av Michael Lindqvist och Joakim Nygård innan Luleå svarade och gjorde 3-2 genom Markus Nurmi. I tredje perioden var det Färjestad som spelade bäst. Laget vann perioden med 2-3 och matchen med 6-4.

David Tomasek gjorde ett mål för Färjestad och två assist.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Färjestad är på första plats.

Nästa motstånd för Luleå är Skellefteå. Färjestad tar sig an Brynäs hemma. Båda matcherna spelas tisdag 1 oktober 19.00.