Formstarka Brynäs vann mot Luleå

Brynäs är svårslaget i SHL. Mot Luleå borta i Coop Norrbotten Arena på lördagen blev det seger igen. Laget vann med 3-0 (1-0, 2-0, 0-0) och har nu fyra segrar i rad.

Brynäs tog ledningen efter tolv minuters spel, genom Johan Larsson framspelad av Jakob Silfverberg och Miks Indrasis. Brynäs startade andra perioden bäst och gick från 0-1 till 0-3 genom två snabba mål tidigt i perioden av Theo Lindstein och Victor Söderström. I tredje perioden höll Brynäs i sin 3-0-ledning och vann.

Båda lagen har nu fyra vinster och en förlust på de senaste fem matcherna, Luleå med 14–7 och Brynäs med 16–9 i målskillnad.

Brynäs nya tabellposition är fjärde plats, medan Luleå fortfarande leder serien, ett poäng före Färjestad.

På torsdag 24 oktober 19.00 spelar Luleå borta mot Frölunda, och Brynäs hemma mot HV 71.