Formstarka Bodens HF vann mot Clemensnäs

5-1 (2-1, 2-0, 1-0) blev resultatet när Bodens HF och Clemensnäs möttes i Hive Arena på onsdagen. I och med detta har Bodens HF fyra raka segrar i Hockeyettan norra.

Clemensnäs huvudtränare Kim Lundgren tyckte till om matchen:

– Tyvärr ger vi oss inte riktigt chansen idag. Det var energilöst och vi tillät Boden att styra spelet som de vill. Det blev något bättre i starten på andra perioden men då drog vi på oss utvisningar där de gjorde två mål och avgjorde matchen.

Bodens HF startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.17 slog Calle Åström till på pass av Nils-Petter Hansén Rim.

Clemensnäs kvitterade till 1-1 efter 10.54, när Kevin Kariander hittade rätt assisterad av Liam Nilsson och Johan Fahlgren.

Bodens HF tog ledningen på nytt efter 14.42, när Nils Thomasson fick träff framspelad av Andreas Nilsson och Daniel Mannberg.

I andra perioden var Bodens HF starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom två snabba mål i slutet av perioden av Andreas Nilsson och Daniel Mannberg. 16.26 in i tredje perioden slog Joshua Laframboise till framspelad av Filip Holst-Persson och Viktor Arespång och ökade ledningen för Bodens HF.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Bodens HF på andra plats och Clemensnäs på fjärde plats. Clemensnäs var åtta i tabellen för 22 dagar sedan, men har fått ett lyft.

I nästa match möter Bodens HF Hudiksvall hemma och Clemensnäs möter Kalix hemma. Båda matcherna spelas söndag 20 oktober 16.00.