Ny seger för Luleå – efter rivstarten

Luleå tog direkt tag i taktpinnen i bortamatchen mot Leksand i SDHL, och ledde med 3-0 i första pausen. Trots en uppryckning av Leksand vann Luleå matchen med 3-2 (3-0, 0-1, 0-1).

Emma Nordin smällde dit säsongens första mål i bortasegern mot Leksand. Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Segern var Luleås femte på de senaste sex matcherna, och fjärde raka segern på bortaplan.

Luleå spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Akane Shiga, Viivi Vainikka och Emma Nordin. Efter 8.33 i andra perioden slog Lillian George till, på pass av Ida Press och reducerade åt Leksand. Leksand reducerade igen efter 18.36 i tredje perioden genom Saga Tynell-Nissas. Det fastställde slutresultatet till 2-3.

Det här var Leksands andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Luleås tredje uddamålsseger.

Lördag 5 oktober 15.00 spelar Leksand borta mot Djurgården. Luleå möter Modo hemma i Coop Norrbotten Arena fredag 4 oktober 18.00.

TV: Norge på frammarsch som hockeynation