19-åringen stor hjälte – Luleå kvar i serieledning

Matchen i SHL mellan hemmalaget Luleå och gästande Växjö var oavgjord vid full tid, 2-2. Först i förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 3-2 (0-1, 2-1, 0-0, 1-0). Matchhjälte blev David Granberg, som gjorde det avgörande målet med bara 45 sekunder kvar att spela i förlängningen.

Därmed har Luleå vunnit fyra matcher i rad i SHL.

Gästande Växjö började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.25 slog Manuel Ågren till på pass av Elias Rosén och Zachary Giuttari. Efter 5.58 i andra perioden nätade Joachim Blichfeld, framspelad av Anton Linde och Petter Granberg och gjorde 0-2.

Luleås Jonas Berglund gjorde 1-2 efter 6.32 på pass av Isac Hedqvist och David Granberg.

Mathias Bromé gjorde dessutom 2-2 efter 16.41 framspelad av Erik Gustafsson och Pontus Andreasson.

Tredje perioden slutade mållös, och matchen fortsatte till förlängning. I förlängningen tog det 4.15 innan Luleå också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev David Granberg.

Det här betyder att Växjö ligger på nionde plats i tabellen, och att Luleå leder serien. Ett fint lyft i tabellen för Luleå som så sent som den 3 oktober låg på sjätte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 19 oktober. Då möter Luleå Brynäs i Coop Norrbotten Arena 15.15. Växjö tar sig an Frölunda hemma 18.00.