Förlängningsseger för Linköping mot HV 71

Det blev en riktigt spännande match när HV 71 mötte Linköping i J20 Nationell södra herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där bortalaget var starkast, och segerresultatet blev därmed 4-3 (0-1, 2-2, 1-0, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Felix Öhrqvist som stod för det avgörande målet.

Linköpings tränare Jimmy Anderström tyckte till om matchen:

– Jag säger att det var en bra och intressant hockeymatch i högt tempo. Tycker att vi går lite i HVs fälla under första halvan av matchen, men att vi tar över mer och mer och i både tredje perioden och i förlängningen är vi det bättte laget. Sett över 60 minuter kan jag tycka att fördelningen av poäng är rättvis.

Segern var Linköpings fjärde på de senaste fem matcherna.

HV 71 började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.04 slog Viggo Gustafsson till assisterad av Oscar Davidsson och Albert Schioldan. Efter 8.38 i andra perioden nätade Loke Krantz, framspelad av Gustav Pettersson och kvitterade för Linköping.

HV 71:s Albert Schioldan gjorde 2-1 efter 15.07 på pass av Viggo Gustafsson.

Linköpings Felix Granath gjorde 2-2 efter 17.40.

HV 71:s Karl Annborn gjorde 3-2 efter 19.14 på pass av Eric Nordmark.

7.02 in i tredje perioden slog Arvid Westlin till på pass av Felix Öhrqvist och Felix Granath och kvitterade för Linköping. I förlängningen tog det 2.46 innan Linköping också avgjorde till 3-4. Matchvinnare för bortalaget blev Felix Öhrqvist, framspelad av Arvid Westlin och Oscar Holmertz.

Det här var HV 71:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Linköpings andra uddamålsseger.

Det här betyder att Linköping ligger på andra plats i tabellen, och HV 71 är på fjärde plats.

Lagen möts igen i Stångebro Ishall, onsdag 9 oktober 19.00.