Florida besegrade Columbus med knapp marginal

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Florida, som vann borta mot Columbus med 4-3 (0-0, 3-2, 1-1) i NHL på onsdagen.

Den första perioden slutade 0–0. I andra perioden var det Florida som spelade bäst. Laget vann perioden med 2-3.

Efter 15.12 i tredje perioden gjorde Florida 2-4 genom Eetu Luostarinen och kom allt närmare segern.

Columbus reducerade dock till 3-4 genom James Van Riemsdyk när bara tre minuter återstod att spela, och skapade spänning i slutet av matchen.

Det här var Columbus andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Floridas andra uddamålsseger.

För tabellens utseende betyder det här att Columbus ligger på sjätte plats medan Florida har förstaplatsen.

Nästa motstånd för Columbus är Buffalo. Florida tar sig an Vancouver hemma. Båda matcherna spelas fredag 18 oktober 01.00.