Fjärde raka för Djurgården efter seger mot Almtuna

Formen är bra just nu för Djurgården. På fredagen kom fjärde raka segern i J20 Nationell norra herr, 10-6 (5-1, 3-0, 2-5), borta mot Almtuna. Det innebär att Almtuna åkte på fjärde raka förlusten.

Därmed har Djurgården fem raka segrar på bortaplan.

Djurgården tog kommandot i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 1.21 genom Lucas Stockselius, och gick upp till 0-3 innan Almtuna svarade.

Innan perioden var över hade Djurgården ryckt åt sig ledningen med 5-1. Även i andra perioden var det Djurgården som spelade bäst och gick från 1-5 till 1-8 genom mål av Wilson Björck, Eric Nilson och Måns Pettersson. Almtuna förde spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 5-2 men Djurgården kunde hålla undan och vinna matchen med 10-6.

Djurgårdens Lucas Stockselius stod för sex poäng, varav tre mål, Wilson Björck gjorde ett mål och spelade fram till tre mål, Måns Pettersson gjorde två mål och två assist, Max Lind gjorde ett mål och spelade fram till två mål och Eric Nilson gjorde två mål och ett assist. Sebastian Ljus gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål för Almtuna.

Djurgårdens nya tabellposition är andra plats, medan Almtuna är på tionde plats. Ett fint lyft för Djurgården som låg på sjunde plats så sent som den 19 september.

De båda lagen möts igen lördag 12 oktober 14.00, i Gränby ishall.