Femte raka segern för Oskarshamn

Formen är bra just nu för Oskarshamn. På onsdagen kom femte raka segern i Hockeyallsvenskan, 3-2 (2-0, 0-0, 1-2), borta mot Vimmerby. Det innebär att Vimmerby åkte på sjunde raka förlusten.

Oskarshamn har hittat formen i HockeyAllsvenskan. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Oskarshamn startade matchen bäst och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Evan Weinger och Erik Reed Bradford.

Andra perioden blev mållös. Vimmerby reducerade dock till 1-2 genom Eddie Levin efter 14.25 av matchen.

Med 1.11 kvar i perioden i tredje perioden gjorde Oskarshamn 1-3 genom Gustaf Westlund och tog ett rejält grepp om matchen.

William Alftberg reducerade dock för Vimmerby med bara en minut kvar att spela och gjorde slutet spännande.

Det här var Vimmerbys andra uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Oskarshamns tredje uddamålsseger.

Vimmerbys nya tabellposition är 13:e plats, medan Oskarshamn är uppe på tredje plats i HockeyAllsvenskan. Ett fint lyft för Oskarshamn som låg på åttonde plats så sent som den 26 september.

Vimmerby möter Tingsryd i nästa match borta fredag 18 oktober 19.00. Oskarshamn möter samma dag Västerås hemma.