Färjestad vann toppmötet mot Linköping med 5-1

Färjestad tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Linköping i J20 Nationell södra herr på lördagen med 5-1 (2-1, 1-0, 2-0). En viktig seger i toppen av tabellen.

– I dagens match kommer vi ut betydligt bättre än igår. Gör bra 60 minuter där jag tycker vi har övertaget mer eller mindre hela matchen. Blir en hel del boxplay där vi gör det riktigt bra. De powerplay vi råkade få, är vi också vassa i, kommenterade Färjestads tränare Niklas Fogström efter matchen.

Färjestad startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Axel Jansson och Gustav Ling innan Linköping svarade och gjorde 2-1 genom Eddie Genborg. I andra perioden var Färjestad starkast och gick från 2-1 till 4-1 genom mål av Teodor Friberg och Wille Johansson. 6.02 in i tredje perioden slog Mikkel Eriksen till på pass av Elias Straume Vatne och Lucas Ryen och ökade ledningen för Färjestad.

För Färjestad gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Linköping är på sjätte plats.

Söndag 29 september möter Färjestad HV 71 hemma 12.00 och Linköping möter Örebro Hockey J20 borta 12.30.