Färjestad ny serieledare efter 4-3 mot HV 71

Det blev 4-3 (3-0, 1-2, 0-1) hemma för Färjestad mot HV 71 i söndagens match. Därmed är laget serieledare i J20 Nationell södra herr, en poäng före Rögle, efter nio spelade matcher. HV 71 ligger på fjärde plats i tabellen.

– Brukar alltid bli bra hockeymatcher mot HV71. Detta var inget undantag. Vi lever på en bra inledning och en okej första period. Sedan blir det en jämn match rakt igenom där båda lagen har sina perioder med bra spel. Prestationen är egentligen bra i alla tre av helgens matcher där vi får med oss sex poäng. Det är okej, kommenterade Färjestads tränare Niklas Fogström efter matchen.

Färjestad spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Jack Berglund, Mikkel Eriksen och Elias Straume Vatne. HV 71 reducerade dock till 3-1 genom Vincent Sandberg efter 11.01 av perioden.

Efter 12.05 i andra perioden ökade Färjestad på till 4-1 genom Gabriel Jansson.

HV 71 gjorde 4-2 genom Vincent Sandberg med 3.49 kvar att spela av perioden. Efter 19.54 i tredje perioden reducerade HV 71:s Vincent Sandberg på nytt på pass av Viktor Olofsson och Viggo Gustafsson. 4-3-målet blev matchens sista.

Vincent Sandberg gjorde tre mål för HV 71. Jack Berglund och Elias Straume Vatne gjorde ett mål och två assist var för Färjestad.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Färjestad med 21–14 och HV 71 med 17–18 i målskillnad. Det här var Färjestads andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HV 71:s andra uddamålsförlust.

Ett fint lyft för HV 71 som låg på nionde plats så sent som den 12 september.

Nästa motstånd för Färjestad är Rögle. Lagen möts fredag 4 oktober 19.00 i Bjäre Entreprenad Arena. HV 71 tar sig an Linköping hemma onsdag 2 oktober 19.00.