Elie och Rattie matchvinnare när Linköping besegrade HV 71

Det blev uddamålsseger för hemmalaget Linköping i matchen mot HV 71 i Saab Arena. Laget vann lördagens match i SHL med 2-1 (2-0, 0-1, 0-0).

I början av matchen var Linköping starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i mitten av perioden av Remi Elie och Ty Rattie. Efter 19.21 i andra perioden nätade Hugo Fransson, framspelad av Henrik Borgström och Olle Alsing och reducerade åt HV 71. Tredje perioden blev mållös, och Linköping höll i sin 2-1-ledning och vann.

Det här var Linköpings andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också HV 71:s andra uddamålsförlust.

Linköping har nu sex poäng efter tre spelade matcher, medan HV 71 är utan poäng efter fyra matcher.

Linköping möter Växjö i nästa match borta tisdag 1 oktober 19.00. HV 71 möter samma dag Modo Hockey hemma.