Efterlängtad seger för Östersunds IK – bröt förlustsviten mot Nybro

Östersunds IK har haft en tung period med sex förluster i rad i Hockeyallsvenskan. Men hemma mot Nybro bröts den tuffa sviten. Det blev 2-1 (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0) efter straffar i matchen i Östersund Arena.

Den första perioden slutade 0–0. Det var först 10.27 in i andra perioden som Nybro tog ledningen genom Maksim Semjonov framspelad av Jesper Mångs.

4.59 in i tredje perioden slog Emil Molin till på pass av Johan Mörnsjö och Albin Eriksson och kvitterade för Östersunds IK.

Förlängningen blev mållös.

Det här var Östersunds IK:s andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Nybros femte uddamålsförlust.

I tabellen innebär det här att Nybro nu ligger på nionde plats. Östersunds IK är på elfte plats. Nybro var på 13:e plats i tabellen för sex dagar sedan, men har fått ett lyft.

I nästa match möter Östersunds IK SSK borta och Nybro möter Björklöven borta. Båda matcherna spelas fredag 18 oktober 19.00.