Efterlängtad seger för Modo Hockey – steg åt rätt håll mot Skellefteå

Modo Hockey har haft en tuff period med sju raka förluster i SHL. Men hemma mot Skellefteå bröts den tunga sviten. Det blev 4-3 (1-1, 2-0, 1-2) i matchen i Hägglunds Arena.

Sebastian Ohlsson stod för Modo Hockeys avgörande mål 17.34 in i tredje perioden.

Första perioden var jämn. Modo Hockey inledde bäst och tog ledningen genom Oscar Pettersson efter 8.38, men Skellefteå kvitterade genom Oscar Lindberg bara tre minuter senare. I andra perioden var det Modo Hockey som var starkast och gick från 1-1 till 3-1 genom två snabba mål i slutet av perioden av David Rundblad och David Bernhardt. 17 sekunder in i tredje perioden slog Pär Lindholm till på pass av Jonathan Pudas och Jonathan Davidsson och reducerade för Skellefteå.

Efter 12.41 slog Axel Sandin-Pellika till framspelad av Pär Lindholm och Jonathan Pudas och kvitterade för Skellefteå.

17.34 in i perioden nätade Modo Hockeys Sebastian Ohlsson på pass av Alexander True och Sampo Ranta och avgjorde matchen för Modo Hockey.

Det här var Modo Hockeys andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Skellefteås andra uddamålsförlust.

Skellefteås nya tabellposition är femte plats, medan Modo Hockey är på 14:e och sista plats. Ett fint lyft i tabellen för Skellefteå som så sent som den 25 september låg på tolfte plats.

Torsdag 24 oktober 19.00 spelar Modo Hockey hemma mot Rögle. Skellefteå möter Linköping borta i Saab Arena tisdag 22 oktober 19.00.