Efter fyra förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Colorado

Matchen mellan Colorado och Anaheim Ducks i Ball Arena slutade 4-3 (0-2, 1-0, 2-1, 1-0) efter förlängning. Ett skönt trendbrott för Colorado. Laget hade före lördagens hemmamatch fyra förluster i rad i NHL.

Nathan MacKinnon stod för Colorados avgörande mål 4.19 in i förlängningen.

I början av matchen var Anaheim Ducks starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Leo Carlsson och Ryan Strome. Efter 55 sekunder i andra perioden nätade Casey Mittelstadt, på pass av Nikolai Kovalenko och Cale Makar och reducerade åt Colorado. 34 sekunder in i tredje perioden nätade Colorados Ross Colton framspelad av Casey Mittelstadt och Mikko Rantanen och kvitterade för Colorado.

Efter 11.42 nätade Ross Colton återigen och gav Colorado ledningen.

Anaheim Ducks kvitterade till 3-3 med elva sekunder kvar att spela genom Troy Terry på pass av Olen Zellweger.

I förlängningen tog det 4.19 innan Colorado avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Nathan MacKinnon.

Colorado har en seger och fyra förluster och 17–28 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Colorado tog hem lagens senaste möte med 3-2 i Ball Arena.

I nästa match, måndag 21 oktober 02.00, har Colorado San Jose borta i SAP Center at San Jose, medan Anaheim Ducks spelar hemma mot Los Angeles.