Efter förlustraden: Seger igen för Almtuna – 4-3 mot Skellefteå AIK J20

Inför matchen hade laget åtta förluster i rad i J20 Nationell norra herr. Hemma mot Skellefteå AIK J20 bröts den tuffa sviten för Almtuna. Det blev 4-3 (1-1, 1-2, 2-0) i matchen på lördagen.

– Vi gör en bra laginsats med ett försvarsspel där vi håller Skellefteå mycket på utsidan. Kul med vinst för laget som spelarna förtjänar väldigt mycket, kommenterade Almtunas huvudtränare Markus Jalmerud.

Edwin Myrestam slog till 12.42 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Senast lagen möttes tog Skellefteå AIK J20 en storseger med 6-1, men den här gången var det Almtuna som var starkare.

Första perioden var jämn. Almtuna inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Jack Klevby efter 3.34, men Skellefteå AIK J20 kvitterade genom Noel Ingelsson efter 9.28. Skellefteå AIK J20 gjorde 1-2 genom Alfons Ekblad efter 13.42 i andra perioden.

Almtuna kvitterade till 2-2 genom Kevin Nilsson-Ström efter 19.22 av perioden.

Efter 20.00 gjorde Skellefteå AIK J20 2-3 genom Valter Lindberg. 7.41 in i tredje perioden slog Jack Klevby till återigen på pass av Albin Bergsten och kvitterade för Almtuna.

Efter 12.42 nätade Edwin Myrestam framspelad av Felix Ledin och Jonas Andreasson och avgjorde matchen.

Almtuna har en seger och fyra förluster och 12–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Skellefteå AIK J20 har två vinster och tre förluster och 18–17 i målskillnad. Det här var Almtunas andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Skellefteå AIK J20:s fjärde uddamålsförlust.

Resultatet innebär att Almtuna ligger kvar på elfte och sista plats och Skellefteå AIK J20 på tionde plats i tabellen.

Nästa motstånd för Almtuna är Luleå. Skellefteå AIK J20 tar sig an Brynäs borta. Båda matcherna spelas söndag 27 oktober 12.00.