Efter fem raka segrar tog vinstsviten slut för Mariestad

Matchen mellan hemmalaget Dalen och gästande Mariestad slutade 3-2 (0-1, 1-1, 1-0, 1-0) efter förlängning. Det var första förlusten sedan den 21 september för Mariestad. Därmed tog Mariestads svit med fem raka segrar i HockeyEttan västra slut på fredagen.

– En jämn, tät och intensiv match där vi sitter i förarsätet målmässigt långt in i 3:e perioden. Att sedan förlora med mindre än en sekund kvar är oerhört tungt för stunden, kommenterade Mariestads tränare Ronny Helander efter matchen.

David Rosander stod för Dalens avgörande mål 4.59 in i förlängningen.

Gästerna Mariestad började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.23 slog Adam Karlsson till assisterad av Kevin Engvall. Efter 14.27 i andra perioden slog Liam Svensson till, på pass av Hampus Pettersson och Simon Lindblom och kvitterade för Dalen.

Mariestads Wiggo Weinö gjorde 1-2 efter 15.57 framspelad av Jesper Lindén och Tobias Aronsson.

15.12 in i tredje perioden slog William Romfors till framspelad av Liam Svensson och Hugo Rostedt och kvitterade för Dalen. I förlängningen tog det 4.59 innan Dalen också avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev David Rosander, på pass av Nils Juntorp.

Det här var Dalens andra uddamålsseger den här säsongen.

Dalen ligger på tredje plats i tabellen efter matchen, medan Mariestad är på andra plats. Ett fint lyft i tabellen för Mariestad som så sent som den 21 september låg på tionde plats.

Dalen tar sig an Grästorps IK i nästa match hemma onsdag 23 oktober 19.00. Mariestad möter Tranås hemma fredag 25 oktober 19.00.