Djurgården vann efter sen kvittering mot Kalmar

Matchen i Hockeyallsvenskan mellan hemmalaget Djurgården och gästande Kalmar var oavgjord vid full tid, efter Victor Eklunds kvittering till 3-3 för Djurgården med bara 2 minuter kvar av spela av ordinarie matchtid. I förlängningen kom avgörandet, där hemmalaget spikade segerresultatet, 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 1-0) genom Marcus Krüger.

Kalmars tränare Viktor Tuurala tyckte till om matchen:

– En jämn hockeymatch, periodsiffrorna talar sitt tydliga språk. Finns mycket i insatsen, främst vad vi har för ambition i situationerna, som vi kan ta med oss. Med det sagt så är vi såklart frustrerade över resultatet, såklart så ville vi ha med oss poäng här.

Marcus Krüger slog till 3.51 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Första perioden var jämn. Kalmar inledde bäst och tog ledningen genom Gabriel Olsson efter 5.36, men Djurgården kvitterade genom Dick Axelsson efter 17.45. Efter 9.50 i andra perioden gjorde Djurgården 2-1 genom Hampus Larsson.

Kalmar kvitterade till 2-2 genom Valdemar Johansson efter 12.34 av perioden. Kalmar gjorde 2-3 genom Matt Fonteyne efter 12.23 i tredje perioden.

Djurgården kvitterade till 3-3 genom Victor Eklund med 2.31 kvar att spela av matchen. I förlängningen tog det 3.51 innan Djurgården också avgjorde till 4-3. Stor matchhjälte blev Marcus Krüger, på pass av Hugo Blixt.

Det här var Djurgårdens fjärde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Kalmars andra uddamålsförlust.

Kalmar ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Djurgården är på femte plats.

Djurgården möter AIK i nästa match borta onsdag 16 oktober 19.00. Kalmar möter samma dag SSK hemma.