Djurgården fortsätter vinna – 5-2 mot Täby

Djurgården fortsätter starkt i J18 regional öst herr. När laget mötte Täby borta i Tibble Ishall på söndagen kom ännu en seger. Laget vann med 5-2 (0-1, 2-0, 3-1). I och med detta har Djurgården sju segrar i rad.

Första perioden var jämn. Täby inledde bäst och tog ledningen genom Melker Lundgren efter 14.35, men Djurgården kvitterade genom Ville Söderström i slutet av perioden. Andra perioden var länge mållös. Djurgården gick från 1-1 till 1-3 genom två snabba mål på 3.23 i slutet av perioden av Dorian Eklund Aspe och Vilton Ferdfelt. Djurgården ökade ledningen till 1-4 genom Viktor Hedlund med 2.8 kvar i perioden i tredje perioden.

Benjamin Ask Haglund reducerade dock för Täby med bara två minuter kvar att spela och skapade spänning.

Djurgården kunde dock avgöra till 2-5 med 28 sekunder kvar av matchen genom Viggo Björck.

Täby ligger på sjätte plats i tabellen efter matchen, medan Djurgården leder serien. Ett fint lyft för Täby som låg på tolfte plats så sent som den 25 september.

I nästa match, torsdag 17 oktober 19.30, har Täby Lidingö borta i Exakt Arena, medan Djurgården spelar hemma mot Sollentuna.