Dålig start sänkte Västervik mot Mariestad

Västervik gjorde en dålig första period på bortaplan mot Mariestad i J18 Div 1 syd B herr, som redan efter första perioden ledde med 4-1. Västervik arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 7-6 (4-1, 2-4, 1-1).

Mariestads tränare Marcus Berggren tyckte så här om matchen:

– En match i högt tempo där vi möter ett bra Västervik. Vi gör en riktigt bra första period och spelar den hockey vi vill göra och tar vara på våra lägen innan det kommer en andra period där Västervik får lite momentum efter lite slarv från oss. De är effektiva i power-play och sedan blir det ett ställningskrig i början på tredje akten, men när vi återigen lyckas ta ledningen så stänger vi ned Västervik och kontrollerar matchbilden. Vi har bud på några mål till, summerat en godkänd insats som resulterar i tre härliga poäng.

Thure Ahl slog till 5.30 in i sista perioden och blev matchhjälte med sitt 7-6-mål.

Segern var Mariestads fjärde på de senaste fem matcherna.

Mariestad hade övertaget i första perioden. Laget inledde målskyttet efter 28 sekunder genom Ville Gustafsson, och gick upp till 2-0 innan Västervik svarade.

Innan perioden var över hade Mariestad ryckt åt sig ledningen med 4-1. I andra perioden var det i stället Västervik som hade övertaget. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 6-5.

Tredje perioden slutade 1-1 och Mariestad vann matchen med 7-6.

Mariestads Helmer Wallqvist stod för två mål och två assists, Ville Gustafsson gjorde ett mål och spelade dessutom fram till tre mål och Helmer Dalin gjorde ett mål och två målgivande passningar. Mille Forslund hade tre assists, Axel Josefsson gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Axel Coutts gjorde ett mål och två assist för Västervik.

Det här var Mariestads andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Västerviks andra uddamålsförlust.

För Mariestad gör resultatet att laget nu ligger på andra plats i tabellen, medan Västervik är på femte plats.

Söndag 27 oktober 14.00 spelar Mariestad hemma mot Gisla/Nittorp. Västervik möter Tranås J18 hemma i ACT-Hallen torsdag 24 oktober 19.00.