Dålig första period sänkte AIK

AIK lyckades inte få till spelet hemma mot Timrå J20 i J20 Nationell norra herr. Redan efter första perioden ledde bortalaget med 3-0. AIK arbetade sig närmre, men förlorade matchen med 4-5 (0-3, 3-2, 1-0).

Timrå J20 spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Harald Humble, Lukas Sagranden och Ilari Kapanen. AIK förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Efter 18.06 i tredje perioden reducerade AIK:s Sebastian Tamm på nytt på pass av Harry Ahlberg. 4-5-målet blev matchens sista.

Hugo Engfors gjorde ett mål för Timrå J20 och två assist.

Det här var Timrå J20:s andra uddamålsseger.

AIK står fortfarande utan poäng efter tre spelade matcher, medan Timrå J20 har sex poäng efter fyra matcher.

Nästa gång lagen spelar i serien är fredag 20 september. Då möter AIK Björklöven i Visionite Arena 18.00. Timrå J20 tar sig an Almtuna borta 19.00.