Dalen avgjorde i straffläggningen borta mot Mjölby

Det blev en riktigt tajt match när Mjölby tog emot Dalen i HockeyEttan västra. Matchen avgjordes först efter straffar, där Dalen var starkast, och slutresultatet blev därmed 3-4 (0-1, 3-1, 0-1, 0-0, 0-1). Det avgörande straffmålet stod Liam Svensson för.

Dalen tog ledningen efter 16 minuters spel, genom Joakim Stjern Svensson på pass av Felix Lidgren och David Rosander. Efter 38 sekunder i andra perioden slog Christoffer Rapp till, på pass av Hannes Rydin Irebro och Edvin Lundqvist och kvitterade för Mjölby.

Dalens Oliver Wallqvist gjorde 1-2 efter 3.10 framspelad av Kalle Hult och Hampus Sandahl.

Mjölbys William Nestun gjorde 2-2 efter 6.59 framspelad av Ludwig Strand och Alwin Rosén.

Olle Lockström gjorde dessutom 3-2 efter 13.15 på pass av Wiking Malmunger och Philip Dimtrén.

6.10 in i tredje perioden slog Nils Juntorp till framspelad av Max Forsell och kvitterade för Dalen.

Inget av lagen lyckades göra mål i förlängningen.

Det här var Mjölbys tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Dalens tredje uddamålsseger.

Mjölby ligger på sjunde plats i tabellen efter matchen, medan Dalen ligger på fjärde plats.

I nästa match möter Mjölby Borlänge borta och Dalen möter Falu IF borta. Båda matcherna spelas söndag 3 november 16.00.