Brödernas/Väsby vann toppmötet borta mot Vallentuna

Två topplag som möttes i HockeyEttan östra under lördagen när Vallentuna tog emot serieledande Brödernas/Väsby. Brödernas/Väsby vann matchen med 6-0 (3-0, 2-0, 1-0).

Det här innebär att Brödernas/Väsby nu har sju segrar i följd i HockeyEttan östra.

Brödernas/Väsby spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Filip Barklund, Henrik Rommel och Carl Wassenius. Brödernas/Väsby gjorde två mål i andra perioden och gick från 0-3 till 0-5, målen av Jacob Samuelsson och Henrik Rommel. Till slut kom också 0-6-målet genom Filip Bratt framspelad av Carl Wassenius och Marcus Kivelä Carlzon efter 7.54 i tredje perioden.

Carl Wassenius gjorde ett mål för Brödernas/Väsby och spelade fram till två mål och Henrik Rommel stod för tre poäng, varav två mål.

Vallentuna har tre vinster och två förluster och 9–9 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Vallentuna ligger kvar på tredje plats i tabellen, och Brödernas/Väsby på första plats. Ett fint lyft för Vallentuna som låg på sjunde plats så sent som den 21 september.

Nästa motstånd för Vallentuna är Enköping. Lagen möts onsdag 23 oktober 19.00 i Vallentuna Ishall. Brödernas/Väsby tar sig an Surahammar hemma fredag 25 oktober 19.00.