Boije och Bergfors bakom AIK:s avgörande mot Luleå

AIK vann hemma mot Luleå i J20 Nationell norra herr med 3-0. Matchen var helt jämn efter två perioder, men avgjordes när Sid Boije gjorde 1-0 och Leyton Bergfors drygt två minuter senare gjorde 2-0 i sista perioden.

Matchen började med bra försvarsspel och båda de två första perioderna blev mållösa.

I tredje perioden var det AIK som spelade bäst och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom två mål av Sid Boije och ett mål av Leyton Bergfors och avgjorde matchen.

För AIK gör resultatet att laget nu ligger på sjunde plats i tabellen, medan Luleå är på nionde plats. Ett fint lyft för AIK som låg på elfte plats så sent som den 3 oktober.

AIK möter Skellefteå AIK J20 i nästa match hemma söndag 6 oktober 12.00. Luleå möter samma dag Djurgården borta.