Björklöven flyger fram – fortsatt obesegrade

Det går fortsatt bra för Björklöven i Hockeyallsvenskan. På fredagen mötte laget Vimmerby i VBO Arena och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit åtta matcher i rad, och är fortfarande obesegrat i år. Segerresultatet mot Vimmerby blev 5-2 (3-1, 1-1, 1-0).

Gästerna Björklöven började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.40 slog Maxime Fortier till assisterad av Liam Dower Nilsson och Axel Ottosson.

Vimmerby kvitterade till 1-1 efter 10.06, när Eddie Levin slog till på pass av Jakob Karlsson.

Björklöven tog ledningen på nytt efter 12.55, när Axel Ottosson fick träff framspelad av Jesper Lindgren och Liam Dower Nilsson.

Laget gjorde också 1-3 efter 18.42, på nytt genom Axel Ottosson assisterad av Fredrik Forsberg och Theoklis Theocharidis. Målet var Axel Ottossons femte i Hockeyallsvenskan.

Efter 1.02 i andra perioden ökade Björklöven på till 1-4 genom Theoklis Theocharidis.

Vimmerby reducerade dock till 2-4 genom Jakob Heljemo efter 6.29 av perioden. 14.51 in i tredje perioden nätade Björklövens Theoklis Theocharidis ännu en gång framspelad av Maxime Fortier och Liam Dower Nilsson och ökade ledningen för Björklöven.

Björklövens Axel Ottosson stod för tre poäng, varav två mål, Liam Dower Nilsson hade tre assists och Theoklis Theocharidis gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Vimmerby ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Björklöven leder serien.

I nästa match, onsdag 16 oktober 19.00, har Vimmerby Oskarshamn hemma i VBO Arena, medan Björklöven spelar hemma mot Mora.