Efterlängtad seger för Tingsryd – i tidiga ångestmötet

Tingsryd har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i Hockeyallsvenskan, efter sju spelade matcher. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Östersunds IK, en match som Tingsryd vann med 4-1 (2-0, 1-0, 1-1).

I början av matchen var Tingsryd starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Martin Skärberg och Teemu Tallberg. Efter 9.41 i andra perioden slog Melker Eriksson till, på pass av Gustav Eurenius och Joel Svensson och gjorde 3-0. Östersunds IK reducerade dock till 3-1 genom Lucas Pettersson tidigt i tredje perioden av matchen.

Tingsryd kunde dock avgöra till 4-1 med 15 sekunder kvar av matchen genom Oscar Birgersson.

För hemmalaget betyder resultatet 13:e plats i tabellen. Östersunds IK är på tolfte plats.

Tingsryd tar sig an Nybro i nästa match borta lördag 12 oktober 20.30. Östersunds IK möter samma dag 18.00 Oskarshamn borta.