Vinner bottenmötet – efter sena vändningen

Almtuna låg under inför sista perioden i hemmamatchen i Hockeyallsvenskan mot Tingsryd. Men laget vände underläget, och vann, med 3-1 (0-0, 0-1, 3-0) i onsdagens match i Gränby ishall.

Anton Klint klev fram med dubbla mål för Almtuna. Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 2.27 in i andra perioden som Tingsryd tog ledningen genom Hugo Frylén framspelad av Isak Hellerstedt och Markus Ruuskanen.

Almtuna gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 0-1 till ledning med 3-1. Anton Klint klev då fram och både kvitterade samt satte segermålet för hemmalaget innan Elliot Ekmark satte spiken i kistan med 3-1. Det sista målet kom med 33 sekunder kvar av matchen.

Almtuna har två segrar och tre förluster och 13–17 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Tingsryd har en vinst och fyra förluster och 9–14 i målskillnad.

För Almtuna gör resultatet att laget nu ligger på tolfte plats i tabellen, medan Tingsryd är sist, på 14:e plats.

Almtuna möter Djurgården i nästa match hemma fredag 18 oktober 19.00. Tingsryd möter samma dag Vimmerby hemma.