7-2 mot Clemensnäs innebär första vinsten för Ö-vik Hockey J18

Ö-vik Hockey J18 har till slut, efter sju spelade matcher, spräckt sin nolla i segerkolumnen i J18 Regional norr herr. Säsongens första seger kom på hemmaplan mot Clemensnäs, en match som Ö-vik Hockey J18 vann med 7-2 (4-0, 2-2, 1-0).

I matchen var det Ö-vik Hockey J18 som var vassast och ryckte åt sig ledningen med 4-0 genom två mål av Nils Byström, ett mål av Emil Eklund och ett mål av Vilmer Östman. Ö-vik Hockey J18 gjorde två snabba mål tidigt i andra perioden och gick från 4-0 till 6-0, målen av Rasmus Sjöqvist och Karl Dalin.

Clemensnäs reducerade dock till både 6-1 och 6-2 genom Rasmus Grundberg och Kimi Broberg, det sista med 2.11 kvar att spela av perioden. Ö-vik Hockey J18 punkterade matchen med ett 7-2-mål med 1.12 kvar att spela på nytt genom Rasmus Sjöqvist framspelad av Emil Eklund. 7-2-målet blev matchens sista.

Ö-vik Hockey J18:s Emil Eklund stod för ett mål och två assists.

Ö-vik Hockey J18:s nya tabellposition är elfte plats, medan Clemensnäs är på tionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är tisdag 15 oktober. Då möter Ö-vik Hockey J18 Vännäs i Vännäs Ishall 19.30. Clemensnäs tar sig an Björklöven borta 19.00.