Jesper Wallstedt och Emil Andrae uttagna i JVM:s All Star-lag

JVM slutade med en bronsmedalj för Juniorkronorna.
Efter mästerskapet tas nu Emil Andrae och Jesper Wallstedt ut till JVM:s All Star-lag – Wallstedt prisas även som turneringens bästa målvakt.

Under natten avgjordes slutligen 2022 års Junior-VM då Sverige vann brons efter att ha besegrat Tjeckien med 3-1 i bronsmatchen och Kanada blev krönta världsmästare då de vann finalen mot Finland med 3-2 efter förlängning.

Nu, efter att mästerskapet är färdigspelat, har de bästa spelarna under årets JVM utsetts. Två svenskar tar då plats bland de sex spelarna i All Star-laget.

Emil Andrae var poängbäste svensk under mästerskapet samt kom tvåa i backarnas poängliga med fyra mål och åtta poäng på de sju matcherna. Det var tillräckligt bra för att ta en plats i All Star-laget. Han får sällskap av Juniorkronornas målvakt Jesper Wallstedt

De övriga spelarna som tog plats i All Star-laget är Olen Zellweger (Kanada), Mason McTavish (Kanada), Joakim Kemell (Finland) och Jan Mysak (Tjeckien).

Jesper Wallstedt utsågs också till JVM:s bästa målvakt efter att ha storspelat på vägen till bronset. Wallstedt hade 94,0 i räddningsprocent samt 1,62 insläppta mål per matcher under fem framträdanden i mästerskapet vilket var bäst av alla förstamålvakter i turneringen.

Finlands Kasper Puutio vann pris som mästerskapets bästa back medan poängkungen Mason McTavish prisades som både JVM:s bästa forward samt MVP efter att ha gjort hela åtta mål och 17 poäng på sju matcher.

TV: "Vad håller på att hända med hockeyn?"