Uddamålsseger för Rögle som besegrade SSK J20

Det blev dramatiskt när bortalaget Rögle vann matchen mot SSK J20 i Scaniarinken på lördagen. Segermålet för Rögle stod Isac Solberg för med bara två sekunder kvar av matchen. Matchen i i J20 Nationell södra herr slutade 3-2 (1-1, 0-1, 2-0).

Rögles tränare David Axebrink tyckte så här om matchen:

– En okej insats från vår sida där vi spelar med ett bra tålamod och rusar inte bort oss onödigt i vår forecheck. Känns dock lite som att vi rånar Södertälje på poäng idag men vi hittar ett sätt och vinna matchen genom att spela fullt ut 60 minuter.

Segern var Rögles nionde på de senaste tio matcherna.

Första perioden var jämn. Rögle inledde bäst och tog ledningen genom Axel Smeds efter 9.14, men SSK J20 kvitterade genom Adam Hesselvall efter 17.18. SSK J20 gjorde också 2-1 efter 15.13 i andra perioden när Tim-Kristian Lukkarinen hittade rätt framspelad av Lucas Löfström och Tore Lundström. 15.14 in i tredje perioden slog Isac Nielsen till på pass av Eric Schneller och kvitterade för Rögle.

Laget avgjorde matchen med två sekunder kvar att spela genom Isac Solberg framspelad av Laban Persson.

Det här var SSK J20:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Rögles sjunde uddamålsseger.

Resultatet innebär att SSK J20 ligger kvar på sjätte plats och Rögle på fjärde plats i tabellen.

Nästa motstånd för SSK J20 är Malmö. Rögle tar sig an VIK Hockey J20 borta. Båda matcherna spelas söndag 3 december 12.00.