Timoer Roodenburg tremålskytt i Kovlands seger mot AIK Härnösand

Timoer Roodenburg stod för ett hattrick när Kovland besegrade AIK Härnösand på bortaplan med 5-4 (1-1, 0-0, 3-3, 1-0) efter förlängning i J20 Region norr B herr.

Övriga mål för bortalaget gjordes av Lukas Kax och Isac Ytterbom, målen för AIK Härnösand gjordes av Tim Gradin, Elliot Gulliksson, William Hälldahl och Anthony Marinkovic.

– En moralstärkande seger där vi aldrig ger upp! Roodenburg prickskjuter in 3 mål från samma position i powerplay. Extra eloge till målvaktsspelet från Hofmann, tyckte Kovlands tränare Villiam Callmyr, efter matchen.

Timoer Roodenburg blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 4.15 in i förlängningen.

Första perioden var jämn. Kovland inledde bäst och tog ledningen genom Timoer Roodenburg efter 16.35, men AIK Härnösand kvitterade genom Tim Gradin i slutet av perioden. AIK Härnösand gjorde också 2-1 efter 20.49 i andra perioden när Elliot Gulliksson slog till på pass av Philip Isaksson och Tim Gradin. Matchen fortsatte att vara jämn i tredje perioden. Perioden slutade 3-3 och resultatet var 4-4 efter tre perioders spel.

I förlängningen tog det 4.15 innan Kovland också avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Timoer Roodenburg, framspelad av Edgars Mucenieks.

Kovlands Timoer Roodenburg stod för fyra poäng, varav tre mål.

Det här var Kovlands andra uddamålsseger.

AIK Härnösand stannar därmed på sjätte plats, och Kovland på sjunde plats, i tabellen.

I nästa omgång har AIK Härnösand Teg J20 borta i Winpos Arena, lördag 11 november 16.00. Kovland spelar borta mot Östersund fredag 10 november 19.30.