Stark seger för Tyresö Hanviken Hockey i toppmatchen mot Nacka

Det var två topplag som möttes i J20 Region öst herr på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget Tyresö Hanviken Hockey, som besegrade Nacka med 5-3 (1-3, 1-0, 3-0) i den tidiga seriefinalen.

Serieledande Tyresö Hanviken Hockey tog sin sjunde seger i rad i serien, medan Nackas efter sju raka segrar nu förlorade.

Tyresö Hanviken Hockey började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 2.59 slog Lucas Illerfelt till.

Nacka kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 3.07 slog Janko Alijevic till på pass av Leon Badla och Oscar Thorell.

Laget tog också ledningen efter 4.39, när Maximilian Lulek slog till assisterad av Hugo Claesson och Lucas Husted Leszkowicz.

Nacka gjorde 1-3 efter 11.06, när Felix Hellberg fick träff på pass av Hugo Claesson och Lucas Husted Leszkowicz.

Efter 12.54 i andra perioden nätade Victor Englund, framspelad av Gustaf Linder och Devin Kling och reducerade åt Tyresö Hanviken Hockey. Tyresö Hanviken Hockey gjorde dock tre raka mål i tredje perioden och gick från underläge 2-3 till ledning med 5-3. Det sista målet kom med 02.03 kvar av matchen.

I tabellen innebär det här att Nacka nu hamnar på tredje plats efter matchen.

Nästa gång lagen spelar i serien är måndag 30 oktober. Då möter Tyresö Hanviken Hockey Sollentuna i Tyresö Ishall 19.40. Nacka tar sig an Nyköping borta 19.45.